Když není čas ztrácet čas

25/11/2020

Při své práci trávím spoustu času komunikací a to nejen komunikací s klienty, ale především se svými kolegy - specialisty, kteří se více či méně podílejí na našich webových projektech.  Na tom by asi nebylo nic zvláštního, tak je to běžné a správné, jenže my jsme momentálně převážně home office team. No a to je přesně ten bod, kde se to lehce komplikuje, protože komunikace na dálku je výrazně časově náročnější, než ta přímá. (Stačí si jen srovnat napsání jednoho e-mailu s dotazem vs. jeden telefonát.)

Jsem typ člověka, který nerad ztrácí cokoliv, natož čas a tak ráda hledám způsoby, možnosti a nástroje, které mi mohou nějakou tu minutu ušetřit a práci usnadnit. Doposud jsem toho vyzkoušela opravdu hodně  - ať už  se jednalo o rozšíření pro Google chrome nebo externí programy. Bohužel, většina takových “pomocníků” se  u mě ohřála pouze dočasně, protože máloco mi vyhovuje na 100 %. A tak jsem stále v procesu a stále hledám něco nového, co více uspokojí moje potřeby.

Nicméně, i tak mám nasbíráno pár nástrojů, které využívám opravdu intenzivně na denní bázi. O 4 z nich se s vámi teď podělím.

Call From Browser

Jedná se o velmi jednoduché a celkem nenápadné rozšíření pro Chrome, které umí skrze app z Google Play a GooGle účet propojit smartphone s webovým prohlížečem a proměnit tak  jakékoliv číslo na webu na CTC (Click to Call) … tzn. už nikdy žádné zdlouhavé opisování telefonního čísla nebo hledání webu/kontaktu přes mobil. Prostě jen 2 kliky a voláte mobilem rovnou z webu!

Tento obrázek nemá žádný popisek

Hangouts Google

Asi netřeba představovat, ale pro mě osobně nástroj k nezaplacení především pro interní firemní komunikaci.

Chat pro rychlé získání a předání informací, hovor/videohovor s možností sdílení obrazovky pro řešení projektů tzv “u jednoho stolu”...

LightShot            

Jeden z mnoha nástrojů pro screenování obrazovky a můj dlouholetý favorit. Je k dispozici i jako rozšíření chromu, nicméně já mám raději dektopovou verzi, protože narozdíl od doplňku umožňuje nastavení klávesové zkratky a tudíž rozšířené možnosti, jako je screen včetně kontextového menu a pod.

Tento obrázek nemá žádný popisek

Oceňuji možnost kreslit, psát a různě zasahovat do snímku a také možnosti co se snímkem dělat nadále, zda uložit nebo jen kopírovat do schránky, sdílet na vybrané sociální sítě, tisknout, vyhledávat na Google nebo uložit na cloud a následně mít screen pod konkrétní url.

Copy All Urls

Toto je doplněk, který mně osobně opravdu výrazně šetří čas. Hodí se v situacích, kdy potřebuji poslat velké množství URL odkazů. Např. URL produktů v e-shopu, které je třeba aktualizovat.Jednoduše si otevřu všechny potřebné produkty v záložkách - často to pak vypadá nějak  takto:

Tento obrázek nemá žádný popisek

A následně použiji Copy All Urls  -> vyberu “Copy” a je to.

Tento obrázek nemá žádný popisek


Pak už jen stačí vložit ze schránky kam je třeba (dokument, e-mail, chat) a je vyřešeno.

Tento obrázek nemá žádný popisek


A to by bylo pro tentokrát vše.

Pokud máte s některým nástrojem zkušenost, nebo byste pro mě měli tip na nějaký fajn nástroj, který šetří čas a námahu, budu ráda pokud se podělíte. ;)