Letní novinky na sítích

27/7/2021

Přinášíme výcuc zajímavostí ze světa sociálních sítí. Virtuální svět se mění stejně rychle jako počasí. Díky naší předpovědi budete vědět, co se událo a kam směřovat. Přejeme pěkné čtení.


Usnadnění přístupu

Instagram spustil vybraným uživatelům možnost tvorby příspěvků do feedu z desktopu. Vytvoření příspěvku v desktopové verzi funguje obdobně jako u mobilní verze. Pokud vám Instagram povolil tuto funkcionalitu, najdete v horním pravém rohu ➕ (klasické přidat), kliknete na něj a můžete začít tvořit. Formáty příspěvku jsou fotka nebo video, zatím stále desktopová verze nekamarádí se Stories a Reels, tyto formáty obsahu zatím přidávat neumožňuje. Fotky a videa lze editovat stejně jako v mobilní verzi. Brzy by mohla přijít i IGTV videa.


Monetizační kopírka

Instagram Reels už si vydobyly své postavení mezi inzerenty, proto společnost Facebook přichází s dalším krokem a spouští reklamy u Reels videí. Maximální délka reklamy je 30 s. Očekávání hovoří jasně, klasická reklama nebude mít moc šancí uspět. V kurzu budou reklamy, které půjdou ve šlépějích Reelsových trendů (podobný model jako u TikToku). Reklamní spoty budete moct spatřit při přeskakování videí od různých tvůrců. Reklamy se budou zobrazovat i ve feedu, sekci Explore a Reels tab. Je to další krok, jak se přiblížit TikToku, který aktuálně hraje prim ve Spojených státech. 


Český král sítí

TikTok vládne Česku. Je nejrychleji rostoucí sítí za uplynulý rok. Nejvíce populární je u lidí do 30 let. Velký podíl na tom má rychlost formátu a také jeho nestálost (nové trendy). V současnosti je 21 % lidí z celé ČR v zajetí TikToku. Nejvíce markantní je tento ukazatel právě ve věkové skupině do 30 let, kde má u nás s TikTokem zkušenost každý druhý. To, že vizuální formáty táhnou, dokazuje dlouhodobě rostoucí popularita Instagramu. Vlivem pandemie doba strávená na sociálních sítích v České republice vzrostla v průměru zhruba na 2,5 h denně, což je historické maximum.

Už víte zda TikTok nebo Instagram Reels? Platforem je daleko více a uvíznout v nich můžete poměrně snadno. Aby váš business kvetl a vy nemrhali svými těžce naspořenými financemi, neváhejte nás kontaktovat, poradíme kam se vrtnout a vyrobíme vám řešení šité na míru.