TOP 3 trendy na sítích jaro 2023

12/4/2023

Dnešní doba je rychlejší než molekuly v urychlovači částic. Držet krok s trendy a takříkajíc být v obraze je žádoucí pro vaše podnikání, pokud nechcete zapadnout do stojatých vod českého rybníčku. Smlsněte si na našem top 3 výběru, ať víte, co se ve virtuálním světě servíruje.

Fotky zpátky na scéně

Začátkem roku Instagram oznámil, že se sociální síť znovu více zaměří na fotografie.

Proroctví se začíná pomalu vyplňovat. V posledních týdnech klesl počet zobrazení Reelsů u některých účtů až o 20 %. Vloni měl Instagram co dočinění s “tiktokizací”, proti které byla i spousta hvězd z vod této platformy. Od startu roku 2023 vyvážil Instagram svůj algoritmus pro zobrazování obsahu ve feedu, kdy by uživatelé měli vidět videa a fotografie v poměru 50/50.

Co funguje, to kopíruje

Meta Platforms po vzoru Twitteru z loňského roku pomalu ale jistě přichází s ověřenými účty na svých sítích Facebook a Instagram. Aktuálně předplatné testují v Austrálii a na Novém Zélandu.

Pokud se bude novince dařit, pustí společnost Meta novinku do celého světa.

Na výběr je ze 2 možností balíčků pro Facebook a Instagram a to v cenových relacích 11,99 dolarů nebo 14,99 dolarů.

Levnější z balíčků je určen pro ověření na internetu, pokud chcete mít ověření i na mobilních zařízeních s operačními systémy Android či iOS. 

Lidé se při pořizování této služby budou muset prokázat dokladem totožnosti, odměnou jim bude nejen pověstná fajfka v modrém pozadí u jména účtu, ale budou mít i krytí, že se za konkrétní osobu nemůže vydávat někdo jiný.

Uvidíme, co vše společnost v rámci předplatného nabídne za výhody, jednou z nich by mohl být přímý kontakt na osobu z podpory, což by podstatně usnadnilo řešení problémů provázející váš účet na Facebooku či Instagramu.

Nebezpečí jménem TikTok

V poslední době se nám tu vyrojil nešvar jménem TikTok. V USA je jeho plošný zákaz na spadnutí a pozadu nezůstává ani EU. V ČR vydal Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) upozornění, že TikTok je bezpečnostní hrozbou a osoby pracující s citlivými údaji by jej z pracovních telefonů měly odinstalovat. Opatření se dotkla např. Úřadu vlády ČR, který svůj účet smazal, zaměstnanců Senátu i ministerstev. Zaměstnanci nesmí TikTok používat na zařízeních, kde mají citlivé údaje či přístup k interní síti.

Varování na lehkou váhu neberou ani firmy např. ČEZ, Innogy, Vodafone, T-mobile a spoustu dalších firem napříč různými odvětvími.

Proč?

Tiktok se zvládá dostat k citlivým datům v zařízeních, kde jej užíváte. Vzhledem k tomu, že je aplikace čínského původu a není úplně známo, kam data o vás putují a jak je s nimi nakládáno, dochází po celém světě ke značným omezením této dynamicky rostoucí sociální sítě.

Jaký na takto masivní opatření máte názor? Jde o politicko-mocenské půtky nebo je TikTok opravdové zlo?

Budeme rádi za zpětnou vazbu. Pokud jste se aspoň trochu bavili, zůstaňte na příjmu. Brzy vás opět osvěžíme.