Virtuální trojčlenka

3/5/2023

Zůstaňte s námi v sedle a věnujte chvilku svého drahocenného času událostem z online světa. Inovace jsou nedílnou součástí i ve virtuálním prostředí.

Pětičlenná rodina, která se vyplatí

Instagram spustil s poslední aktualizací jednu z nejžádanějších utilit vůbec. Nově lze u profilu do bia přidat až 5 odkazů. Nově přidaná funkcionalita vám umožní zvyšovat návštěvnost. Už nebudete muset hrát Černého Petra, který z odkazů půjde z kola ven či odkazy štosovat přes aplikace třetích stran.

Jak na to? Stačí vybrat možnost Upravit profil → Odkazy → Přidejte externí odkaz. Až budete mít odkazy vložené, můžete je řadit dle libosti.

Tak akorát…

Instagram nově testuje přehrávání Reelsů ve Stories v plné své délce. Cílem je více propojit Reels a Stories. Tento video formát tak bude ještě více na očích. Do nynějška se přehrávalo pouze prvních 15 s. Nově vám platforma přehraje video celé, čímž zamezí odlivu diváků ze Stories. Tento krok by mohl udržet sledujícího na platformě déle a podpořit ho ve větší míře zapojení.

Budou tedy Stories hrát důležitější roli než jim byla přikládána?

Sportovní kontroverze

Esport neboli elektronický sport je u nás i po pandemii na vzestupu. Očekávání kolem vývoje byla různá, ale nikdo si netroufl odhadnout, jak to bude s růstem tohoto fenoménu, až se vrátí doba předcovidová a rozběhne se život bez opatření naplno. Ovšem ani rozvolnění na růstu nic nezměnilo. Spousta lidí se neztotožňuje ve srovnání esportu a sportu. Vášně rozdmýchává i účast esportu na olympijských hrách.

Drobné ohlédnutí za uplynulým rokem

V součtu strávili diváci v roce 2022 u českých esportových soutěží srovnatelný čas jako v roce 2021. Nejsledovanějšími esportovými hrami jsou Counter-Strike: Global Offensive a League of Legends.

Souhrnná finanční dotace soutěží se zvýšila o téměř 150 % a vůbec poprvé v historii překročila 10 milionů korun.

Takže i v naší české kotlině oblíbenost roste, jak dokazují čísla. Uvidíme, kam se soutěžní hraní počítačových her vydrápe letos. 

Patří hraní mezi vaše oblíbené relaxační koníčky?